سفارش تبلیغ
صبا ویژن




باز هم گوگل رقابتی جدید را آغاز کرد.گوگل تا کنون تقریبا در تمام رقابت هایی که انجام داده است پیروز شدهgoogle knol است.

آیا این بار نیز پیروز می شود؟ اینبار گوگل با ویکیپدیا (بزگترین دانشنامه آزاد آنلاین) وارد رقابت شده است. این رقابت از 23 جولای 2008 آغاز شد، از زمانی که گوگل سرویس جدید خود با نام knol (برگرفته از واژه knowledge انگلیسی به معنی دانش) را راه انداخت. این سرویس یک دانشنامه یا همان دایرة المعارف الکترونیکی است که سایت ویکیپدیا سالهاست که در این زمینه فعالیت می کند ، اما knol با امکانات و ویژگیهای بیشتر می خواهد وارد این حوزه بشود.

در این خصوص کارشناسان گوگل اظهار داشتند: میلیونها نفر در سراسر دنیا می توانند از طریق Knol دانسته های خود را روی اینترنت با دیگران به اشتراک بگذارند.

هدف Knol:

Knol تنها یک هدف دارد. اینکه به شما کمک کند تا دانش تان را با بقیه به اشتراک بگذارید. پروژه Knol میزبان اطلاعات وسیعی در زمینه های مختلف خواهد بود. نویسندگان Knolها می توانند از طریق این پروژه دانش شان را به اشتراک بگذارند و حتی بر روی آن قیمت بگذارند و آنرا بفروشند. خوانندگان نیز می توانند از دانش های به اشتراک گذاشته شده استفاده کنند و نظرات شان را درباره آن مطرح نمایند.

اما تفاوت های این دو دانشنامه:google knol

1- در ویکیپدیا برای هر موضوع یک صفحه خاص وجود دارد. اما در knol این محدودیت وجود ندارد و هر نویسنده درباره ی یک موضوع که حتی قبلا در باره ی آن نوشته شده است می تواند در صفحه خاص خود درباره ان بنویسد.

2- در حالی که در ویکیپدیا هیچ تبلیغاتی وجود ندارد اما knol به نویسندگان این امکان را می دهد که در کنار مقلات خود از تبلیغات گوگل استفاده کنند و از این طریق درآمدی را نیز برای خود کسب کنند.

3- در ویکیپدیا افراد به صورت ناشناس می توانند مطالبی را بنویسند اما در گوگل این امکان برداشته شده تا با مقالات اعتبار داده شود و اگر کسی مطلبی بنویسد که درست نباشد بتوان آن شخص را شناسایی کرد و یا  می توان نویسندگان خوب را از این طریق شناسایی کرد.

4- تمامی محتوای موجود بر روی ویکیپدیا تحت “GNU Free Documentation License” می‌باشد اما کاربران Google Knol می‌توانند برای مقالاتشان از هرکدام از حقوق حمایت از مولف(Creative Commons) استفاده نمایند.

5- در ویکیپدیا هر کس می تواند در مطالب تغییر ایجاد کند ، اما در knol افراد مختلف پیشنهاد و اطلاعاتی را به نویسنده آن مطلب می دهند و در نهایت این نوینده است که حق تغییر در مطالب را دارد.

6- در ویکیپدیا امکان دادن امتیاز به مطالب وجود ندارد اما این امکان نیز در knol در نظر گرفته شده است.

7- در تفاوت با ویکیپدیا افرادی که قصد دارند روی Knol مقاله ای را منتشر کنند باید این مقاله را با نام واقعی خود امضا کنند و مسئولیت عواقب آن را بپذیرند.
نحوه کار با این سرویس:

ابتدا شما باید یک Account در گوگل داشته باشید که بعد از ورود به سایت knol شما می توانید با این حساب Sing in کنید و با کلیک بر رویWrite Knol و با ورود به بخش نوشتن مطالب از آن به بعد مانند نوشتن یک مطلب در وبلاگ است.

از کسانی که مطلبی برای نوشتن دارند خواهش می کنم که مطالب خود را در این قسمت به زبان فارسی و یا اگر به زبان دیگری نوشتن حتما به فارسی هم ترجمه کنند و در این دانش نامه قرار بدهند تا رفته رفته یکی از بزرگترین گروه ها را در این دانشنامه درست کنیم.

تا آنجایی که خبر دارم اولین مطلب را به زبان فارسی من در این سرور قرار دادم و هم اکنون نیازمند یاری سبزتان هستیم.

برای دیدن مطلب پست شده توسط من درباره ی اینتر نت و شبکه می توانید کلیک کنید.





لیست کل یادداشت های وبلاگ

OpenCube Drop Down Menu (www.opencube.com)